torstai 29. lokakuuta 2015

1st week in Liverpool

Huomenna on perjantai 30. pvä ja se tarkottaa että ollaan oltu Liverpoolissa nyt 5 päivää. Tuntuu että aika ois lentäny kuin siivillä ja oltais saavuttu tänne vasta eilen. Huomenna on myös meidän viimeinen koulupäivä mikä vähän pistää harmittamaan, sillä juuri tutustuttiin viimeisen kahden päivän aikana muihin erimaista tänne opiskelemaan tulleisiin luokkatovereihin, mutta ensi viikolla työt kutsuu joten; time's up!

Kävin eilen siis työhaastattelussa moikkaamassa Zoea, joka tulee olemaan mun pomo seuraavat 7 viikkoa. Zoe työskentelee itsenäisenä yrittäjänä yhtiölle nimeltä Rotunda, jonka tarkkaa toimialaa en tiedä vielä, mutta nettisivuston mukaan näin he toimivat:

"Rotunda is a community led centre for formal and informal learning for all ages, founded in 1986. We successfully provide alternative, multilayered solutions to the problems local people face. We support people to improve their aspirations, opportunities and quality of life." 

Joten siis hyväntekeväisyyttä, opiskelumahdollisuuksia, kerhotoimintaa ja kokous-/kokoontumistiloja. Yhteyshenkilömme Jeanetten mukaan Rotunda on oikea yhteisön kulmakivi ja todella arvostettu paikka paikallisten keskuudessa. Saa nähdä kuinka hyvin pääsen soveltamaan turismin opintojani siellä työskennellessäni, mutta Zoen sanoin keksimme kyllä minulle asiakaspalveluun ja matkailuun liittyviä tehtäviä, sillä hän on itse myös hotelliyrittäjä! Saimme myös Jennin kanssa jo kutsun Zoen häihin seuraavana sunnuntaina, joten se kertoo jotain paikallisten ihmisten ystävällisyydestä! :D

On kyllä muutenkin huomattu että paikalliset ihmiset ovat aivan ihania, ystävällisiä ja huomaavaisia! Yhtenä päivänä seikkailimme Jennin kanssa pitkin Liverpoolin Mersey Riverin rajakatuja kartta kädessä ja koitimme etsiä Jennin top-paikkaa hotelli Malmaisonia ja samantien tuli joku mukava ihminen kysymään että olemmeko hukassa ja että mitä etsimme! Junassakin tarjouduttiin kantamaan matkalaukkuja! Onse vaan niin erilaista kuin kotona Suomessa...

Mutta empä tässä nyt enempää kirjoittamista keksi, joten annan kunnon kuvarysäyksen puhua puolestaan! 


Lennettiin Helsinki-Vantaalta Muncheniin,
sieltä Manchesteriin ja Manchesteristä junalla Liverpooliin

Liverpool School of English, jossa opiskeltiin eka viikko englantia

Liverpool on täynnä vanhoja ihania rakennuksia.
Tämäkin kaunis rakennus on koulun vieressä ja tarjoaa
opiskelijoille majoitusta.

Pari kertaa ollaan jo vedetty perinteiset Fish & Chips
 annokset vinegarilla ja suolalla. On muuten hyvää!

Meidän asuntolarakennuksen edestä aukeva näkymä, josta
 pääsee kävelemään parin minuutin matkan keskelle keskustan hälinää.

Piti tänne yks tämmönen selfie laittaa, kun päästiin ensimmäiseen
 koulun tarjoamaan vapaa-ajan illanistujaisiin paikallisessa pubissa!

Cocktails Soho Style

Tälläinen kaunis näkymä on suoraan mun ja Jennin yhteisestä keittiöstä!

Reel's Fish & Chips

Ruoka on täällä kyllä yllättävän halpaa! Viidellä eurolla tai alle saa jo
 suuria annoksia Fish & Chipsiä sivujen kanssa eli joko Mushed Peas, Gravy or Curry.
Mushed peas maistuu muuten ihan suomalaiselta hernekeitolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti