maanantai 30. marraskuuta 2015

World Museum and Albert Dock

Heips! Ajattelin tulla kertomaan vähän että miten me vietettiin meidän viikonloppua täällä. Tosiaan käytiin perjantaina työkaverini kanssa hieman Black Friday shoppailemassa ja paikallisessa pubissa oluilla. Oli mukavaa viettää aikaa työkavereiden kanssa myös työn ulkopuolella ja tutustua enemmän heihin ja nähdä myös sitä että miten he vapaa-aikaansa viettävät tällä puolen Englantia.

Lauantaina päätimmekin sitten lähteä käväisemään Jennin kanssa paikallisessa World Museumissa, sillä Liverpoolissahan onkin museot ilmaisia! Paitsi The Beatles Story-museo of course, missä emme ole vielä kerinneet käydä, mutta senkin käymme kyllä varmasti koluamassa läpi! Mutta tosiaan Liverpool World Museumissa on kaikkea luonnon historian ja maailman kulttuurien välillä. Käytiin kiertämässä kaikki osastot museosta eli world cultures, aquarium, space and time, bug house ja animal history. Museo oli täynnä kaikkea meitä kiinnostavaa ja oli kyllä parempi kuin mikään museo Suomessa ikinä. Vielä kun sitä pääsisi käymään joskus vaikkapa Lontoon ja muiden maiden museoissa niin ois kyllä mulle kuin dream come true tämmöisenä luonnonhistorianörttinä!

Sunnuntaina sitten lähdettiin käymään Albert Dockilla mikä on vanha satama Liverpoolissa. Keli ei kyllä ollut mikään parhain, kun tuuli niin kovasti että me pieninä ihmisinä meinattiin pari kertaa tempautua tuulen mukana jokeen. :D Käytiin siellä sitten muutamassa Gift Shopissa ostelemassa vähän tuliaisia, mutta minullakin varmaan yli puolet lahjoista tuli ostettua vaan itselleni. Rahaa kyllä meni, mutta ehkä sitä ensi viikonloppuna kävisi sitten uudella budjetilla ostelemassa taas lisää tuliaisia ihan sille perheelle ja kavereillekkin.

Saa nähdä tuleeko enää kauheasti kirjoitettua tänne kun onkin enää vajaa 3 viikkoa ja olisi kotiin lähdön aika! Varmasti kyllä ainakin viimeisiltä päiviltä/viikolta tulen vielä kirjoittamaan tännekkin. :)
Mutta ei enää kauaa niin päästään mekin sinne räntäsateeseen kärvistelemään ja joulua viettämään! Tässä kuitenkin vielä "muutama" kuva meidän viikonlopulta. :) Cheers!
1700-luvun Samurain haarniska

Ihmisen evoluutio

Aito pala mammutin hampaasta

Yksi tärkeimmistä 1900-luvun löydöistä


Noin 60 miljoonaa vuotta vanha dinosauruksen muna.
Tunsin itseni hieman pieneksi pläntiksi näiden läheisyydessä.


Virtahevon kallo


Ihania käärmeitä purkeissa.

Bongattiin jotain Suomestakin! :D Yllättäen kyllä pelkkiä kiviä...

Tämä ihana tarantella yllätti meidät olemallakin elävä liikahtamalla juuri kun tungin naamani terraarion viereen... Sanomattakin meinasin kuolla.

En ollut kyllä ikinä nähnyt mustekalaa elävänä luonnossa mutta en kyllä enää haluakkaan. 


Vanhoja aurinkokelloja


Käytiin myös nopeasti vilkaisemassa Liverpoolin Central Libraryä, joka oli museon vieressä.

Ja museosta kotiin tullessa käytiin vielä ihastelemassa taideteosta, jonka ovat luoneet taiteilija Paul Cummings ja suunnittelija Tom Piper. "Poppies: Weeping Window" on luotu ensimmäisessä maailmansodassa kuolleiden kunniaksi. Poppy eli unikko kukka kuvastaa täällä näiden kuolleiden muistamista ja rintaneuloina niitä näkeekin Remembrance Dayn aikaan ja jälkeen meilkein kaikilla briteillä rinnassa.

Albert Dock

Albert Dock

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti